måndag 30 augusti 2010

Första matchen avklarad

Det blev en komfortabel 6-1 (2-1, 3-0, 1-0) vinst i årets första träningsmatch hemma mot ett blekt Frosta.

Eftersom vi fortfarande är mycket folk på träningarna ville vi att så många som möjligt skulle få istid och rullade därför på 4 hela femmor rullade genom hela matchen. På målvaktssidan valde vi att ge Simon och Sixten (som höll nollan i sin seniordebut) varsin halva.

För att vara första matchen såg det bitvis riktigt bra ut. I framförallt andra fick vi bra fart på spelet, och uppspelen och styrspelet vi tränat på i veckan fungerade bra vid ett flertal tillfällen.

Ytterligare en härlig A-lagsdebut fick vi se i Erik Sandgren (-94) som passade på att hänga dit en puck i tredje perioden. Övriga målskyttar var André Jeppsson, Niffe Jacobsson, Max Svensson, Lucas Jönsson och Jocke Näslund.

Kvällens behållning var den fyrkantiga Jofa-hjälmen från 80-talet som en av Frostaspelarna använde. Sist jag såg en sådan var förmodligen på Tomas Sandström i hans klassiska guld-mål mot ryssarna i VM 1987. Ett kul initiativ av Frosta att köra lite retro!

4 kommentarer:

  1. Fyrkanten från 80-talet var det roligaste jag sett på länge. Att en tränare tillåter någon att ha en sådan fattar jag bara inte :p

    SvaraRadera
  2. vad har tränaren med det att göra?Håller hjälmen bara de regelmässiga krav har väl knappast tränaren något att invända på spelarnas utrustning. Snarare i så fall styrelsen som vill se en enhetlig "uniform" i laget.

    SvaraRadera
  3. Den är nog utanför ramen även regelmässigt.
    Troligtvis tillverkad i bakelit.

    SvaraRadera
  4. Grattis till Vinsten boys. Ska bli kul o följa er denna säsongen!

    SvaraRadera